Min “korncirkel”

Jeg har mærket lidt interesse omkring mit vægmaleri, min ”korncirkel”. Derfor vil jeg prøve at beskrive lidt af det jeg har tænkt, mærket og arbejdet med at udtrykke.

Korncirkler har for mig altid været noget specielt, omgæret af mystik, et underligt fænomen, noget der var svært ved at forklare, både hvad de er, og hvordan det er opstået. Der har været talt om, at det er meget svært og tidskrævende for mennesker at skabe sådanne, men pludselig natten over lå kornet i avancerede mønstre på marken. Det har i mange år været noget jeg ikke har kunne forstå eller som bare ikke var noget jeg beskæftigede mig med. Men for ikke så længe siden, er det som om, de er dukket op for mig igen, i forbindelse med min evige søgen, videns-sult og ekspansion.

Jeg blev dybt fascineret af dem og kunne, over nettet, sidde længe og stirre på dem og forundres. Jeg opdagede at jeg kunne mærke noget i min krop, en form for bevægelse. Jeg fandt dem vidunderligt smukke, næsten med en susen for ørerne, og jeg mærkede både opløftethed, begejstring, åbning og var som man siger på engelsk ”in awe”. (fuld af beundring og ærbødighed).

Nogen korncirkler berørte mig meget, andre ikke så meget, nogen trak i mig, andre gled forbi. Jeg kunne ikke dy mig for at studere hvad mennesker over hele verden tænker og siger om fænomenet og blev meget klogere og endnu mere forundret. Her er en lille smule af hvad jeg opdagede:

Korncirklen rummer have af informationer. Lige som andre symboler, vækker de erindringer, følelser, historie, genkendelse, både på et bevidst og ubevidst og et underbevidst niveau.

For at forklare det mere jordnært kan vi som eksempel bruge billedet at et juletræ. Alle de informationer man få når man kigger på et juletræ, både personligt og bredere. Minder, stemninger, billeder, årstid, gaver, mad, hygge, måske konflikt, og alt muligt andet som trækker tråde ind i os, i vores eksistens og historie.

Sådan er det også med korncirklen, men knapt så direkte, her har vi måske ikke sådan direkte personlige erfaringer fra vores liv, men symboler når dybere. Vores hjerner vrider sig i kraniet for at forstå, men det er ikke alt der skal forståes med hovedet, noget skal forståes fra et andet sted. Det kan være svært for et hovedmenneske som mig. Men jeg mærker så tydeligt i min krop og i min sjæl at det taler til mig. Hvorfor bliver jeg åben, forundret, berørt, hvorfor oplever jeg umådelig skønhed, og bevægelse. Hvad er det jeg pludselig forstår i mig, i min indånding og udånding?

Der er noget til os her, noget vi kan bruge, noget vi kan bevæges i.

Man ved jo ikke hvem der laver disse korncirkler, så jeg ville ikke kopiere den jeg fandt mest kraftfuld for mig og bruge som logo i min virksomhed (der er jo noget med evt, rettigheder?!?) så for at være på den sikre side, lod jeg mig i stedet inspirere og skabte min egen.

Du kan se den oprindelige på de vedhæftede billeder. Denne korncirkle ramte mig specielt meget, jeg kunne mærke begejstring, sug i maven, vidunderlighed, kraft og overjordisk skønhed, en bevægelse i mit hjerte og bryst og min bund. Et stærkt symbol på energetisk kraft, og dens virkning på os mennesker, på alt det der ikke kan forklares med ord.

Jeg havde lyst til at få denne energi med ind i min virksomhed, mit virke, i det jeg kan bidrage med. I takt med at mit eget udtryk bliver mere og mere let og feminint, var der behov for noget kraftfuldt, så du som kunde optager bevidst eller ubevidst ved at se på mit logo/udtryk. Jeg håber du ”ser” at her laver vi ikke bare wellness men terapi og energihealing på et dybt kraftfuldt niveau…selvfølgelig blandet med alt det dejlige i letheden, at blive hjulpet, og forkælet og holdt.

Min lille ”korncirkel” minder mig om, at der er mere i verden end vi kan se, der er mere hjælp og støtte end vi tror og der er en kæmpe kraft i det ubevidste, det energetiske, som vi kan flyde ind i og bruge. Den løfter mig over hverdagsniveaut og minder mig om dybere/højere lag i min eksistens. Den er også bare smuk med sine former, med de helt bevidste valg jeg har truffet i den symbolik min hjerne forstår : cirklen, bladet, flammen, kvinden, manden, øjet, tiden, spiritualiteten, månen, solen/stjernen, de 5 elementer, livet, bevægelsen, samhørighed, enhed,mm

Som en lille bonus info kan jeg fortælle at farverne på væggen og farven på cirklen ikke er tilfældig, men valgt for at symbolisere vandet – det rensende, det læskende, følelserne og det fysiske (60-70% af kroppen består af vand) og morgenhimlen– en ny dag, en ny vej, en ny start, en ny verden.

For en god ordensskyld skal det lige nævnes at min søster Ane Gudrun har hjulpet mig med at sætte cirklen op grafisk.