“JEG ER NOK”

Langt de fleste af os tumler med at føle os gode nok. Det er dybt livsvilkår som opstår i de første af vores leveår. Vi kommer hertil helt åbne og modtagende, for at lære at være menneske. Vores første møde med mennesker er ofte forældre og søskende, siden hen lærere, venner osv som alle også inderst inde føler at de ikke er nok. Vi modtager energi og lærdom af hinanden på godt og ondt. Jeg vil påstå at alle på et tidspunkt har modtaget ordene bogstaveligt eller underlæggende: det er ikke godt nok det du gør eller det du er. Det tager vi for gode varer fordi det er formidlet af dem vi bliver oplært af og dem som ser os. Langsomt bliver det en påstand som vi lever vores liv efter, jeg er ikke dygtig nok, jeg er ikke slank nok, ikke rig nok, ikke sød nok, ikke sund nok osv.

Prøv lige af forestille dig hvordan dit liv ville se ud, hvis du var overbevist om at du var god nok på alle områder af dit liv. At du bare er nok – fuldstændig nok lige som du er. Hvordan ville det føles, hvad ville du ikke være i stand til at gøre ud fra den opfattelse? Jeg gætter på at du med et ville føle dig afslappet, jeg gætter på at du ville være mere åben og glad. Jeg gætter på at du langt nemmere ville kunne følge dine drømme. De tre små ord JEG ER NOK kan ændre dit liv.

Prøv de næste par dage at gå med den tanke og mærk hvad der sker. Prøv at udskifte lærdommen at du ikke er nok med JEG ER NOK. Skriv det, tænk det, syng det, indstil din elektroniske kalender til at minde dig om det to gange om dagen, skriv det på din pauseskærm på computeren, skriv det på dine spejle. Gentag det om og om igen og læg mærke til hvad der sker.

DU ER NOK