Bliv klar til vinteren om sommeren.

Der sker lige så meget i vores kroppe som i naturen, når årstiderne skifter. Det er ikke noget vi sådan direkte kan se i spejlet, som der er, når vi kigger ud af vinduet. Men indeni omstiller og indstiller kroppen og sindet sig på forandring. Vores organer forbereder sig på den kommende tid. Iflg. Traditionel Kinesisk Medicin har hvert organ har en årstid. Lige som hvert organ har sin egen følelse, farve, smag og lugt og sit eget element. Som et stort cirkulerende hjul, hænger det hele sammen.

Nogle mennnesker kan mærke årtiderne skifte i deres krop eller deres sind. De kan mærke en opblomstring, en bedring af symptomer eller omvendt en forværring af kroppens symptomer. Mange oplever forkølelser og sygdom, når vi går fra en årstid til en anden. Her får vi et fingerprej om kroppens indre tilstand. Tiden mellem forår og sommer, mellem sommer og efterår kalder kineserne for Dojoperioden. Her er jordelementet i fokus, fordøjelse- og immunsystemet. Bliver du nemt syg når vejret skifter fra koldt til varmt eller omvendt, er det disse områder der er i spil. Der er ubalance. Kroppen har brug for god sund næring for at opbygge et stærkt immunforsvar og her er sommeren den perfekte mulighed for at lade systemet op.

Plejer du at været god ved din krop sommeren igennem, altså spiser du årtidens naturlige fødevarer friske fra jorden? Eller kommer du til at spise lidt for mange pølser, brød og is. Drikker du lidt for meget vin og sodavand? Det er en god ide lige at tjekke menuen, også om sommeren. Det du spiser og drikker har betydning for dit overskud, når vi igen går mod vinter. Ved at være bevidst og fremadskuende kan du selv gøre en masse for styrke dit immunforsvar og undgå sygdom. Det er sommer lige nu. Det er nu du har energien og overskuddet til at samle kræfter. Der er masser af frisk luft, masser af nærende sommerafgrøder, masser af mulighed for badeture og gode snakke og zoneterapi.

Tjek mine sommertider her

kærlig hilsen Stina

Stinas Zoneterapi – Zoneterapi i Randers